Det sker i Brørup sogn

Så er der Pizza-gudstjenester igen!

Vel mødt til en ny sæson pizza-gudstjenester for børnefamilier

Her er rum for leg og aktivitet, vi hører historier fra Bibelen og synger salmer og sange. Bagefter spiser vi pizza sammen. Det hele slutter kl. 18.45, så man kan nå hjem til Disney-show!!

Fredag den 23. februar kl. 17.00: Vi får brød og drue-saft. Kom og hør hvorfor!

Fredag den 23. marts kl. 17.00: Det er snart påske. Vi laver et påskespil!

Arrangementet er gratis!  Vi ses!!

Syng for livet” i Brørup, forår 2018

”Syng for livet” med Bente Bramming d. 27.2 i konfirmandstuen

Østergade 21, Brørup

Der er fællesangsaften som sædvanlig sidste tirsdag i denne måned kl. 19.00. Her er der mulighed for gensyn med Bente Bramming, som har været vikarpræst hos os i Brørup sogn. Hun er er nu vikarierende sognepræst i Sønder Bork, Nørre Bork og Lyne. Bente vælger og indleder de sange, som hun gerne vil synge med os. Vel mødt!

Vi er klar med en ny række fællessangsaftner sidste tirsdag i hver måned. Bemærk dog, at den sidste dato i april er rykket en uge frem:

Sted: Konfirmandstuen ved Johanneskirken (Østergade 21)

Udstilling af Lars Bollerslev

Lars Bollerslevs malerier fremstår lige så fysisk nærværende og knudrede, som den jord, der skildres. Markmandshuset og de tunge våde marker og enge, der omgiver det, vises sammen med den store altomfattende horisont i solskin og regn, i slud og blæst og under indtryk og påvirkning af alle fire årstider i malerier, som trænger sig ind under huden på beskueren.

Billederne er på én gang vibrerende og monumentale. Farverne gløder og ulmer eller fortættes i sortgrå nordisk melankoli.

Udstillingen kan også ses, når kirken er åben i dagtimerne eller ved henvendelse til sognepræst Anna Marie Erbs.

Det poetiske drama og vadehavets foranderlighed

Af: Tom Jørgensen, Kunstavisen

Ofte antager malerierne en næsten abstrakt karakter. Vi genkender det kubisk formede hus, men baggrunden er reduceret og forenklet til horisontale farvelag, som med deres glødende stoflighed kan minde om en Mark Rothko. Her antager billederne en dimension, som er på én gang vibrerende og monumentale. Farverne gløder og ulmer eller fortættes i sortgrå nordisk melankoli.

En tolkning behøves egentlig ikke. Billederne er der bare som vidnesbyrd om et stykke natur og en konkret realitet erfaret gennem et kunstnersind. Usentimentalt, nøgternt og nøgent, hvilket imidlertid ikke forhindrer, at man som beskuer kan føle endda rigtigt meget, når man ser på dem. For er det ikke det, han gør, Lars Bollerslev? Får os til at åbne vores øjne for omgivelsernes skønhed, hvad enten det er den jyske marsk, en klassisk pavillon i Ribe eller de gamle bygningsværker i Italien.

Læs mere    lars-bollerslev-kunstnerprofil.pdf

Morgensang i Johanneskirken

Velkommen til en kort morgensang hveranden fredag morgen kl. 9 i lige uger.

Vi synger tre salmer, hører søndagens evangelium og slutter af med Fadervor og velsignelse.

Efter morgensangen byder sognepræst Anna Marie Erbs på en kop kaffe og en snak i konfirmandstuen.

Kirketjenesten

- en ledsagerordning ved gudstjenester på Lundtoft -

KlokkerI der er blevet etableret en frivillig ledsagerordning – kirketjenesten - ved gudstjenesterne på Lundtoft.

Ordningen består af en gruppe frivillige hjælpere, der kommer og deltager i den månedlige gudstjeneste. Kirketjenestens opgave er, at deltage i gudstjeneste med salmesang og nærvær, samt at hjælpe med altergang, opslag i salmebøger og hvad der ellers måtte være af praktiske gøremål i forbindelse med gudstjenesten.

Efter gudstjenesten deltager beboere såvel som frivillige i kaffen, hvor der er plads til socialt samvær.

Skulle der være nogle spørgsmål vedrørende ledsagerordningen er man velkommen til at kontakte:

Koordinator, Elisabeth Hansen:
tlf. 75 38 84 07 eller på e-mail: jeh@nrdc.dk

Koordinator, Aage Storm:
tlf. 75 38 92 60 eller på e-mail: aagestorm@bbsyd.dk

Sognepræst Helle Nørby Jensen:
tlf. 75 38 80 31 eller på e-mail: henj@km.dk