Foredrag med Niels Christian Hvidt "Tro og helbredelse"

Tirsdag d. 8. februar 2022, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Johanneskirken, Østergade 21, 6650 Brørup

KAN TRO FLYTTE BJERGE?

Eller flytter bjerge troen? Kom til et spændende foredrag om forholdet mellem tro, helbred og åndelig omsorg TIRSDAG DEN 8. FEBRUAR KL. 19 - 21 i konfirmandstuen ved Johanneskirken, Østergade 21.

Forholdet mellem tro og helbred har været et relativt overset emne i den danske sundhedsfaglige forskning. I de fleste kulturer har der imidlertid været en afgørende forbindelse mellem tro og helbred med fokus på sammenhængen mellem krop, psyke og sjæl.

I de vestlige kulturer varetager separate faggrupper omsorgen for krop, psyke og sjæl. Ofte oplever patienter, at de ikke bliver mødt som de hele mennesker, de er. Det moderne sundhedsvæsen er derfor præget af et ønske om atter at behandle det hele menneske og have patienten som partner. Dette foredrag belyser og bidrager til denne ambition gennem et fokus på den eksistentielle og åndelige omsorg.

Niels Christian Hvidt, theol.dr., professor i eksistentiel og åndelig omsorg på Sundhedsvidenskab på SDU har fokus på disse emner i krydsfeltet mellem tro, håb, mening og videnskab.

Billetter kan købes på Brørup Biblioteks hjemmeside eller ved henvendelse til bibliotekaren.

Kan tro flytte bjerge? | Vejen Kommunes Biblioteker (vejbib.dk)