Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

KirkeBio

Dato
Mandag d. 10. oktober 2022, kl. 19:00

KirkeBio er et tilbud om at se en god film sammen, og have muligheden for at drøfte den sammen efter filmen. 

Sognepræst Inge Klarlund Bach vil kort introducere aftenen film, og efter filmen vil der være et par spørgsmål til afsæt for en drøftelse af filmens handling og budskab.

KirkeBio er et initiativ fra Brørup sogns menighedsråd, til mulighed for samvær og til styrkelse af vore lokale institutioner. 

Filmen starter kl. 19.00 (døren åbnes kl. 18.00)  Billetpris: 50 kr. 

Festen er en dansk film fra 1998, instrueret af Thomas Vinterberg og produceret af Nimbus Film. Filmen fortæller om en familiefest, hvor der kommer meget fortrængt op til overfladen efterhånden som festens deltagere føler trang til at få det ud.                                              

Filmen havde premiere som den første af de film, der blev lavet på basis af det såkaldte Dogme95-manifest, som Vinterberg og Lars von Trier havde været initiativtagere til.          Dogme95 indebar blandt andet, at filmen blev optaget med håndholdt kameraføring og on location. Størstedelen af filmen foregår på godset Skjoldenæsholm på Midtsjælland.                          

Andre dogmeregler indebar, at der kun blev brugt naturlig lyd og lys, hvilket er årsagen til det grynede udseende, der kendetegner filmens aften- og indendørsscener.                    Den blev i 2006 udvalgt som en af tolv film i den danske kulturkanon som af kanonudvalget blev anset som essentiel for den danske kulturarv.